Υλικά για 6 άτομα
- 1 1/2 κιλό κολοκυθάκια για γέμισμα, μέτρια
- 1/2 φλ. + 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 600 γρ. γαριδούλες, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. πλιγούρι
- 1 ντομάτα ώριμη, ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι τη σάρκα από τα κολοκυθάκια, δημιουργώντας «σκαφάκια» και κρατώντας τη φλούδα που θα αφαιρέσουμε από το καθένα για να τη χρησιμοποιήσουμε ως καπάκι.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες με την πιπεριά, το κρεμμύδι και το πλιγούρι.
- Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Αλατίζουμε ελαφρώς τα κολοκυθάκια μέσα-έξω και τα γεμίζουμε. Τα τοποθετούμε σφιχτά το ένα κοντά στο άλλο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 30 λεπτά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. κρύο νερό, το ρίχνουμε στο ζουμί της κατσαρόλας και το αφήνουμε να δέσει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα ομοιόμορφα.
Tips
- Αν θέλουμε, μπορούμε να αυγοκόψουμε το φαγητό.
- Εναλλακτικά, αντικαθιστούμε τις γαριδούλες με 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή μείγμα από μοσχαρίσιο και χοιρινό.
- Αν το προτιμάμε, αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από το στενό τους μέρος και τα τοποθετούμε όρθια στην κατσαρόλα.