Υλικά για 4 άτομα
- 8 αυγά
- 500 γρ. φέτα, τριμμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. τραχανά ή πλιγούρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 3 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο
- 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρια
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- έ.π. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τον τραχανά ή το πλιγούρι σε ένα ποτήρι νερό για περίπου 1 ώρα.
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Το ίδιο κάνουμε και τον τραχανά ή το πλιγούρι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
- Αν το μείγμα δεν βγει αρκετά σφιχτό ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο ακόμη ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο.
- Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τips
- Αυτά τα κεφτεδάκια ταιριάζουν με σάλτσα ντομάτας, στην οποία και μπορούμε να τα ψήσουμε απευθείας, χωρίς να τα τηγανίσουμε προηγουμένως.
- Επίσης, βάλτε τα σε μια αραιή σούπα λαχανικών ή κότας την τελευταία στιγμή προτού τη σερβίρετε.