Υλικά για 4 άτομα

  • 8 αυγά
  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τραχανά ή πλιγούρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έ.π. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τον τραχανά ή το πλιγούρι σε ένα ποτήρι νερό για περίπου 1 ώρα.
  2. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Το ίδιο κάνουμε και τον τραχανά ή το πλιγούρι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
  4. Αν το μείγμα δεν βγει αρκετά σφιχτό ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο ακόμη ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο.
  5. Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη στο ψυγείο να σφίξει.
  6. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  7. Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τips

  • Αυτά τα κεφτεδάκια ταιριάζουν με σάλτσα ντομάτας, στην οποία και μπορούμε να τα ψήσουμε απευθείας, χωρίς να τα τηγανίσουμε προηγουμένως.
  • Επίσης, βάλτε τα σε μια αραιή σούπα λαχανικών ή κότας την τελευταία στιγμή προτού τη σερβίρετε.