Υλικά για 6 άτομα
- 12 σφολιατάκια, στρογγυλά (τα βρίσκετε έτοιμα στα ψυγεία των σουπερμάρκετ)
- 200 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. ζάχαρη, άχνη
- 2 κ.σ. λικέρ βύσσινο
- 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανακατεύουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ.
- Σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα στρώνουμε τα σφολιατάκια, τα τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι και τα βουτυρώνουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα των κερασιών πάνω στα σφολιατάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε όσο είναι χλιαρά, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Tips
- Μία μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας είναι η πιο καλή παρέα.
- Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου στα κεράσια θα δώσουν ένταση και άρωμα.