Υλικά για 8-10 άτομα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 300 γρ. ζάχαρη, καστανή
- 2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
- 2 φλ. αμύγδαλα, με τη φλούδα τους, ψιλοτριμμένα
- 1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας τα φύλλα όπως είναι στο πακέτο και τα χαράζουμε έτσι ώστε να κοπούν όλα μαζί στη μέση (στο δίπλωμα του πακέτου).
- Πασπαλίζουμε κάθε φύλλο με ζάχαρη, αμύγδαλο, κανέλα και ελάχιστο γαρίφαλο.
- Τυλίγουμε κάθε μισό φύλλο σε μπαστουνάκι, πολύ πολύ σφιχτό.
- Σε ένα ρηχό ταψί, που έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τα αλείφουμε με το βούτυρο.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Tips
- Η κανέλα θέλει φειδώ και προσοχή, αλλιώς πικρίζει!
- Αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να βάλουμε όποιον ξηρό καρπό μάς βρίσκεται στο ντουλάπι ή να μη βάλουμε καθόλου ξηρούς καρπούς.
- Αυτά τα μπαστουνάκια τρώγονται σκέτα μετά μανίας ή συνοδεύουν ένα παγωτό βανίλια, κανέλα ή καϊμάκι.