Υλικά για 6 άτομα

  • 1 συσκευασία μαγιά ψυγείου
  • 3 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου (προαιρετικά)
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. φαρίνα ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα, σε κομμάτια
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο 1 φλιτζάνι από το χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γλυκάνισο, το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
  3. Τη βάζουμε σε μια λεκάνη, τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη ζυμώνουμε ξανά και προσθέτουμε τη φέτα και το ελαιόλαδο.
  5. Την απλώνουμε σε λεπτή στρώση σε ένα λαδωμένο ταψί, την αλείφουμε με ελαιόλαδο, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Tips

  • Η φλαούνα μοιάζει και με τυρόψωμο, οπότε μπορούμε να τη σερβίρουμε σε ένα τραπέζι και κομμένη σε φέτες, στο καλαθάκι του ψωμιού.
  • Το γάλα από βούβαλο, που είναι πλούσιο σε λιπαρά, δίνει ένα εξαιρετικό, σχεδόν βουτυράτο αποτέλεσμα σε αυτή την πίτα.