Υλικά για 6 άτομα
- 1 συσκευασία μαγιά ψυγείου
- 3 φλ. χλιαρό γάλα
- 1 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου (προαιρετικά)
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ. φαρίνα ολικής άλεσης
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 300 γρ. φέτα, σε κομμάτια
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο 1 φλιτζάνι από το χλιαρό γάλα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γλυκάνισο, το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
- Τη βάζουμε σε μια λεκάνη, τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη ζυμώνουμε ξανά και προσθέτουμε τη φέτα και το ελαιόλαδο.
- Την απλώνουμε σε λεπτή στρώση σε ένα λαδωμένο ταψί, την αλείφουμε με ελαιόλαδο, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Tips
- Η φλαούνα μοιάζει και με τυρόψωμο, οπότε μπορούμε να τη σερβίρουμε σε ένα τραπέζι και κομμένη σε φέτες, στο καλαθάκι του ψωμιού.
- Το γάλα από βούβαλο, που είναι πλούσιο σε λιπαρά, δίνει ένα εξαιρετικό, σχεδόν βουτυράτο αποτέλεσμα σε αυτή την πίτα.