Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 150 γρ. σκληρή φέτα, τριμμένη
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα πιέζουμε με κάτι βαρύ και τα αφήνουμε 1 ώρα να στραγγίσουν τα υγρά τους.
  2. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, τη φρυγανιά, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
  3. Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και το πλάθουμε σε πλατιά κεφτεδάκια.
  4. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
  5. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Tips

  • Τα ιδανικά κολοκυθάκια για κεφτέδες είναι τα πολύ μικρά. Είναι αρωματικά και χωρίς πολλά υγρά.
  • Εναλλακτικά, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Έτσι, όμως, χάνεται το ζωντανό χρώμα και η ολόφρεσκη γεύση τους.