Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 150 γρ. σκληρή φέτα, τριμμένη
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα πιέζουμε με κάτι βαρύ και τα αφήνουμε 1 ώρα να στραγγίσουν τα υγρά τους.
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, τη φρυγανιά, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και το πλάθουμε σε πλατιά κεφτεδάκια.
- Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Tips
- Τα ιδανικά κολοκυθάκια για κεφτέδες είναι τα πολύ μικρά. Είναι αρωματικά και χωρίς πολλά υγρά.
- Εναλλακτικά, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Έτσι, όμως, χάνεται το ζωντανό χρώμα και η ολόφρεσκη γεύση τους.