Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κολοκυθάκια, σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 γιαούρτια στραγγιστά
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκύθια μέχρι να ροδίσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προς το τέλος προσθέτουμε και το λιωμένο σκόρδο.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κολοκύθια, το δυόσμο, τον άνηθο, τη ρίγανη, τα γιαούρτια, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Tip

Εναλλακτικά, μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια του σουφλέ και φτιάχνουμε πιτάκια που θα σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο σε ένα δείπνο, μαζί με πράσινη σαλάτα.