Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. ρύζι καρολίνα
- 200 γρ. απάκι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 50 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
- 50 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 1 αυγό
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τριμμένη φρυγανιά και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά, δουλεύοντας καλά με τα χέρια.
- Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Μόλις ροδίσουν, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τips
- Οι ρυζοκεφτέδες είναι μια καλή λύση για να αξιοποιήσουμε ένα ρύζι ή ένα ριζότο που περίσσεψε από την προηγουμένη.
- Προσθέστε στο μείγμα 250 γρ. σοταρισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι ή σέσκουλο, αφού τα στραγγίξετε καλά. Τους ταιριάζει πολύ.