Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φλ. άγριο ρύζι
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, σε μπουκιές
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια
  • λίγα φυλλαράκια θυμαριού φρέσκου ή μια πρέζα ξερό
  • 2 τρυφερά κλωναράκια σέλερι
  • 1/2 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και το στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα αφού την αλατοπιπερώσουμε, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, μαζί με τα μανιτάρια και το θυμάρι.
  3. Δύο λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε και το σέλερι, που θέλουμε να παραμείνει «ζωντανό».
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τη γαλοπούλα με τα μανιτάρια, τα καρύδια και σερβίρουμε.

Tips

  • Η ίδια συνταγή γίνεται και με κοτόπουλο.
  • Αυτό το πιάτο είναι κάτι ανάμεσα σε κύριο και σε σαλάτα και τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος και λίγο επιπλέον φρέσκο θυμάρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό, για περισσότερο άρωμα.