Υλικά για 4 άτομα
- 1 φλ. άγριο ρύζι
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 450 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, σε μπουκιές
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια
- λίγα φυλλαράκια θυμαριού φρέσκου ή μια πρέζα ξερό
- 2 τρυφερά κλωναράκια σέλερι
- 1/2 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και το στραγγίζουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα αφού την αλατοπιπερώσουμε, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, μαζί με τα μανιτάρια και το θυμάρι.
- Δύο λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε και το σέλερι, που θέλουμε να παραμείνει «ζωντανό».
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τη γαλοπούλα με τα μανιτάρια, τα καρύδια και σερβίρουμε.
Tips
- Η ίδια συνταγή γίνεται και με κοτόπουλο.
- Αυτό το πιάτο είναι κάτι ανάμεσα σε κύριο και σε σαλάτα και τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος και λίγο επιπλέον φρέσκο θυμάρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό, για περισσότερο άρωμα.