Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. μοσχαράκι, σε λωρίδες (όπως όταν φτιάχνουμε κινέζικο)
- 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 2 κρίθινα παξιμάδια, ελαφρώς βρεγμένα με νερό
- 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 ντομάτα μεγάλη, ώριμη, ξεφλουδισμένη
- 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο multi όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι, για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα σκεύος απλώνουμε πρώτα τη ρόκα, που θα την ανακατέψουμε με αλατοπίπερο, το μπαλσάμικο και ελάχιστο ελαιόλαδο, από πάνω βάζουμε το παξιμάδι κομμένο σε μπουκιές, το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Tip
Με τα αρωματικά στη σάλτσα μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να βάλουμε ό,τι μας αρέσει: φρέσκο βασιλικό, φρέσκο φασκόμηλο, φρέσκια ρίγανη, μπούκοβο ή γλυκιά πάπρικα.