Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό χυλοπιτάκι
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 4 κ.σ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  6. Μόλις βγάλουμε τη φόρμα από το φούρνο, την αφήνουμε αναποδογυρισμένη στην πιατέλα για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε. Σερβίρεται χλιαρό.

Tips

  • Αν θέλουμε πιο δυνατή γεύση, προσθέτουμε στο μείγμα μία πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη.
  • Σε κάποιους δεν αρέσει η φέτα ή προτιμούν ένα λιγότερο λιπαρό τυρί. Σε αυτή την περίπτωση, αντικαθιστούμε με κατίκι, αυξάνοντας όμως τη δοσολογία κατά 100 γρ.