Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό χυλοπιτάκι
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. φέτα, τριμμένη
- 4 κ.σ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε τη φόρμα από το φούρνο, την αφήνουμε αναποδογυρισμένη στην πιατέλα για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε. Σερβίρεται χλιαρό.
Tips
- Αν θέλουμε πιο δυνατή γεύση, προσθέτουμε στο μείγμα μία πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη.
- Σε κάποιους δεν αρέσει η φέτα ή προτιμούν ένα λιγότερο λιπαρό τυρί. Σε αυτή την περίπτωση, αντικαθιστούμε με κατίκι, αυξάνοντας όμως τη δοσολογία κατά 100 γρ.