Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 ξυλάκι κανέλας
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτί έτοιμο πουρέ πατάτας
Eκτέλεση
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, αλλά να μην αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τον κιμά, με μία ξύλινη κουτάλα τον ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τα ντοματάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν και να σωθούν τα υγρά τους, όχι όμως να στεγνώσουν τελείως.
- Αφού ψηθεί ο κιμάς, τον βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή σε 4 ατομικά και τον απλώνουμε με ένα κουτάλι, ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C.
- Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τον απλώνουμε επάνω στον κιμά.
- Με ένα πιρούνι χαράζουμε απαλά τον πουρέ σχηματίζοντας κάθετες γραμμές.
- Ψήνουμε στο φούρνο, στη μεσαία θέση, μέχρι ο πουρές να αποκτήσει ρόδινο χρώμα.
Tips
- Προσθέστε λίγο κύμινο στο μείγμα του κιμά για πιο έντονο άρωμα.
- Αν θέλετε, ρίξτε τριμμένο κίτρινο τυρί επάνω στον πουρέ προτού βάλετε το ταψί στο φούρνο.
- Το ίδιο φαγητό γίνεται με ό,τι κιμά προτιμάτε: μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο.