Υλικά για 4 άτομα

  • 6-8 τρυφερά κολοκυθάκια, με τους ανθούς τους
  • 6-8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 6-8 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες ή σε κυβάκια του 1 εκ. Τους ανθούς τούς κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα.
  2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τους ανθούς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε τη φέτα και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και το κουνάμε για να πάει το μείγμα παντού. Σε 2-3 λεπτά ελέγχουμε με μια σπάτουλα, σηκώνοντας τη μία άκρη, αν η κάτω πλευρά έχει ψηθεί.
  5. Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά, παίρνουμε μια στρογγυλή πιατέλα και αδειάζουμε την ομελέτα αφήνοντάς τη να κυλήσει από το τηγάνι, με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω. Σκεπάζουμε με μια άλλη πιατέλα και αναποδογυρίζουμε ώστε η ψημένη πλευρά να είναι προς τα πάνω. Αφαιρούμε την πάνω πιατέλα και αφήνουμε την ομελέτα να κυλήσει και πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Την αφήνουμε για ακόμη 3-4 λεπτά να ψηθεί, ελέγχουμε αν ρόδισε η κάτω πλευρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Tips

  • Στου φούρνο η ομελέτα θα γίνει εξίσου καλή. Κάνετε ό,τι ακριβώς και στο τηγάνι, με τη διαφορά ότι μαλακώνετε προηγουμένως στο ταψί τα κολοκυθάκια και κατόπιν ψήνετε με τα υπόλοιπα υλικά στους 180°C.
  • Ο φρέσκος δυόσμος ταιριάζει πολύ με τα κολοκυθάκια και τη φέτα. Κόψτε λίγα φύλλα και πασπαλίστε την ομελέτα σας.
  • Λίγο κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο θα κάνει την ομελέτα πιο πικάντικη.