Υλικά για 4 άτομα
- 4-5 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, με τους χυμούς τους
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 αυγά
- 1/2 φλ. γάλα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ή δυόσμο ή βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
- Σε ένα βαρύ τηγάνι βάζουμε στη φωτιά τις ντομάτες με το ξυλάκι κανέλας να βράσουν μέχρι να στεγνώσουν τελείως όλα τα υγρά τους.
- Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να τσιγαριστούν ελαφρώς.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τα ρίχνουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε. Τα αυγά πρέπει να ψηθούν χωρίς να στεγνώσουν.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό ή βασιλικό και σερβίρουμε.
Tips
- Προσθέστε στα αυγά 200 γρ. θρυμματισμένη φέτα ή όποιο άλλο τριμμένο τυρί σάς αρέσει, αλλά προσέξτε το αλάτι για να μη βγει αλμυρή η στραπατσάδα.
- Λίγη ρίγανη ή θυμάρι στην ντομάτα δίνει ταιριαστά αρώματα.
- Ενα λουκάνικο σε φέτες ή κάποιο άλλο αλλαντικό ταιριάζουν εξίσου καλά.
- Μία πράσινη πιπεριά σε κυβάκια μαζί με τη φέτα και λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι θα δώσουν τη γεύση μιας χωριάτικης σαλάτας.