Υλικά για 10 άτομα
- 1 κιλό ρύζι μπασμάτι
- 10 ίνες κρόκο Κοζάνης
- 10 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σπόρους κακουλέ (καρδάμωμο)
- 4 καρότα, τριμμένα
- 2 κ.σ. σταφίδα, ξανθιά
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο μαζί με τον κακουλέ (σπασμένο στο γουδί), τον κρόκο Κοζάνης, τα καρότα και τις σταφίδες για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε για ακόμη 5 λεπτά και σερβίρουμε αν θέλουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο κόλιαντρο, ή μαϊντανό.
Tip
Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο ρύζι 100 γρ. ξηρούς καρπούς, χοντροσπασμένους, και αντικαθιστούμε τις σταφίδες με χουρμάδες, ψιλοκομμένους.