Υλικά για 10 άτομα
- 4 μαρούλια
- 3 ματσάκια ρόκα
- 650 γρ. σολομό, καπνιστό, σε λωρίδες
- 8 αβγά, βραστά
- 350 γρ. παρμεζάνα, σε φλοίδες
- αλάτι και πιπέρι
- Για το ντρέσινγκ
- 50 γρ. ταραμά, λευκό
- 12 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
- χυμός από 4 λεμόνια
Εκτέλεση
- Πλένουμε το μαρούλι και τη ρόκα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το μαρούλι, τη ρόκα, τον σολομό, την παρμεζάνα και τα ασπράδια των βρασμένων αβγών.
- Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
- Προτού τη σερβίρουμε, τρίβουμε από πάνω τους κρόκους των αβγών και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα φρέσκο κρεμμυδάκι και κάππαρη.