50 επικίνδυνα πράγματα που πρέπει να αφήσετε τα παιδιά να κάνουν!

Πρόκειται για ένα «αιρετικό» βιβλίο που μάλλον κανένας γονιός δε θα ήθελε στη βιβλιοθήκη του, ωστόσο αποτελεί best seller σε Η. Π. Α και Βρετανία.  
6 Φεβρουαρίου 2013 | 13:20

«Πενήντα επικίνδυνα πράγματα (που πρέπει να αφήσετε τα παιδιά σας να κάνουν)», είναι ο τίτλος ενός νέου βιβλίου που απορρίφθηκε από τουλάχιστον 16 εκδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και στη Βρετανία. «Μας είπαν ότι ο κίνδυνος να μας μηνύσουν οι γονείς παιδιών τα οποία μπορεί να τραυματιστούν ακολουθώντας τις συμβουλές του βιβλίου είναι μεγάλος» λέει χαρακτηριστικά η συγγραφέας Julie Spiegle που το έγραψε σε συνεργασία με τον μηχανικό στο επάγγελμα Gever Tulley. Ο κίνδυνος να πέσουν βροχή οι μηνύσεις ίσως τελικά να μην είναι μικρός, αλλά οι δύο συγγραφείς του βιβλίου φαίνεται πως έχουν συνηθίσει σε… επικίνδυνα πράγματα. Ο Tulley μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα The Observer επιμένει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα που ενέχουν κάποιο ρίσκο, όπως να γλείψουν μια μπαταρία των εννέα βολτ, να κατασκευάσουν μια βόμβα σε μια τσάντα, να πετάξουν αντικείμενα από ένα κινούμενο αυτοκίνητο ή από ψηλά σημεία! Ακόμη ενθαρρύνει τα παιδιά να οδηγήσουν ένα αμάξι, σε ένα πάρκινγκ ή σε έναν ανοιχτό χώρο, καθισμένα στην αγκαλιά ενός ενηλίκου, ο οποίος θα πατάει τα πεντάλ και θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου αν τα πράγματα… πάνε στραβά. Ο ριψοκίνδυνος κύριος Τάλιν  είναι ιδρυτής ενός καλοκαιρινού προγράμματος τη «Σχολή μαστορέματος|» όπου τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν και να κατασκευάσουν ότι έχουν σκεφτεί. «Παρά τον προκλητικό του τίτλο το βιβλίο έχει να κάνει στην πραγματικότητα με την ασφάλεια και τα μικρά απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να γίνουν τα παιδιά μας πιο δημιουργικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να έχουν τον έλεγχο του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται» δηλώνει ο κύριος Tylley. 

Τα 6 πιο επικίνδυνα πράγματα σύμφωνα με το βιβλίο :

Παίζοντας με τη φωτιά: Καθοριστική στιγμή στην προσωπική ιστορία κάθε παιδιού.

Αποκτήστε έναν σουγιά: Ο σουγιάς, είναι σπάτουλα, είναι κατσαβίδι, είναι πολύτιμο εξεταστικό εργαλείο για ένα αληθινά περίεργο παιδί.

Πετάξτε ένα ακόντιο: Έχει αποδειχθεί ότι η ρίψη του ακοντίου ενισχύει τον πρόσθιο και τοιχωματικό λοβό του εγκεφάλου, σημεία που ευθύνονται για την οπτική οξύτητα, την αίσθηση των τριών διαστάσεων και την δομική επίλυση των προβλημάτων.

Αποσυναρμολογήστε συσκευές: Η διερεύνηση στο τι χρησιμεύουν τα κομμάτια των συσκευών αποτελεί μια πολύ καλή εξάσκηση των παιδιών ώστε να  αποκτήσουν την αίσθηση της κατανόησης. Ακόμα και για πράγματα περίπλοκα η αίσθηση ότι κατανοούν τα πράγματα από τα οποία αποτελούνται δημιουργεί την πεποίθηση ότι θα κατανοήσουν και το σύνολο.

Παραβιάστε το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων: Τυπικά το να μετατρέψεις ένα μουσικό κομμάτι από το c.d. σου σε mp3 για να το ακούς στον υπολογιστή σου αποτελεί “παράνομη” πράξη. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι οι νόμοι πρέπει να ερμηνεύονται.

Οδηγήστε αυτοκίνητο: Το ενδιαφέρον τους για το αυτοκίνητο ξεκινά στην ίδια ηλικία την ίδια εποχή που αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τους δεινόσαυρους.  

Πρόσφατα Άρθρα
Παιδιά: Τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να τους κάνουμε 1 Μαΐου 2024, 04:55
Παιδί: 3 υγιεινές συνήθειες που πρέπει να του μάθουμε 29 Απριλίου 2024, 08:00
Παιδικά τραύματα: Πώς επηρεάζουν τον εγκέφαλο 28 Απριλίου 2024, 08:00
Ο τρόπος που λέμε «όχι» στα παιδιά έχει σημασία 27 Απριλίου 2024, 08:00
Ακμή στην εφηβεία: Πώς μπορεί να αποφευχθεί; 26 Απριλίου 2024, 08:00
Για να παραμείνουν τα αδέρφια αγαπημένα 26 Απριλίου 2024, 08:00
Το παιδί μου μιλά ασταμάτητα- Τι μπορώ να κάνω; 25 Απριλίου 2024, 08:00
Sleepover: Τι να προσέξετε όταν το παιδί κοιμάται σε φίλους 25 Απριλίου 2024, 08:00
Ο Νο 1 φόβος των παιδιών 24 Απριλίου 2024, 08:00
Ένας γρήγορος οδηγός για να αναπτύξει το μικρό σας παιδί αυτοπεποίθηση 24 Απριλίου 2024, 08:00
Οι φράσεις που πρέπει να λέμε στο παιδί για «καληνύχτα» 24 Απριλίου 2024, 08:00
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Πώς τα βιβλία συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παιδιών 23 Απριλίου 2024, 15:21
«Ζήτα συγγνώμη»- Πόσο αποτελεσματικό είναι να το λέμε στα παιδιά; 22 Απριλίου 2024, 08:00
Χαρισματικά παιδιά: Προικισμένα αλλά και… καταπιεσμένα; 20 Απριλίου 2024, 08:00
Παιδί «σάντουιτς»- Τι πρέπει να προσέξετε 19 Απριλίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version