Υλικά για το μπακλαβά 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 250 γρ. βούτυρο λιωμένο 600 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη 1 σοκολάτα κουβερτούρα Για το σιρόπι 300 γρ. ζάχαρη 500 ml χυμό πορτοκαλιού Για την επικάλυψη 60 γρ. κουβερτούρα 15 γρ. βούτυρο Εκτέλεση Βγάζουμε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα 50 γρ ζάχαρη, την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος 30Χ45 εκ. Βάζουμε τα μισά περίπου φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντας καλά ένα ένα πριν το τοποθετήσουμε Απλώνουμε το μισό μείγμα από τη γέμιση καλά πάνω στα φύλλα Προσθέτουμε 3-4 φύλλα ακόμα βουτυρώνοντάς τα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά επίσης Χαράζουμε το γλυκό μέχρι κάτω σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου Από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα Μισή ώρα πριν ετοιμαστεί βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι, φτιάχνοντας το σιρόπι Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο το σιροπιάζουμε Αφήνουμε να κρυώσει για 4 ώρες Την ώρα αυτή λιώνετε την επιπλέον κουβερτούρα με το βούτυρο και 1 κ.σ. νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά ή στα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά Όταν κρυώσει ο μπακλαβάς ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σοκολάτας από πάνω και σερβίρουμε «Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!»
Μπακλαβάς με σοκολάτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μακαρόνια με τόνο και λιαστή ντομάτα Απολαυστική και πλούσια μακαρονάδα για την cheat day σας! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Tacos με γαρίδες και αβοκάντο Αν δεν είστε φαν του καυτερού φαγητού, μπορείτε να παραλείψετε το μπούκοβο και το ταμπάσκο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρμελάδα ανανά Μπορείτε να απολαύσετε τη μαρμελάδα πάνω σε κρακεράκια με τυρί κρέμα ή να τη χρησιμοποιήσετε ως γέμιση σε κέικ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινά νουντλς Αυτά τα νουντλς τα έχουν όλα - είναι υγιεινά, γεμάτα γεύση και γρήγορα στην παρασκευή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χωριάτικη ομελέτα Αυτή η συνταγή είναι το τέλειο «πάντρεμα» της κλασικής ομελέτας με τη χωριάτικη σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιαπράκια από την Κω Τα παραδοσιακά γιαπράκια από την Κω γίνονται με φρέσκα τρυφερά αμπελόφυλλα και συνήθως χωρίς αβγολέμονο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υγιεινό grilled cheese σάντουιτς Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο γεύμα δοκιμάστε αυτήν την πιο υγιεινή (και πιο νόστιμη) εκδοχή του grilled cheese σάντουιτς. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα Σερβίρετε αυτή την αλμυρή τάρτα για δεκατιανό, μεσημεριανό γεύμα ή ως ορεκτικό στο δείπνο σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ