Υλικά 400 γρ. ρύζι της αρεσκείας σας (µπασµάτι, τζασµίν, καρολίνα…) 250 γρ. µανιτάρια, σκουπισµένα και λεπτοκοµµένα
2 σκόρδα, λιωμένα 1 κ.σ. χυµό λεµονιού 100 ml ελαιόλαδο Νερό Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σοτάρετε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αφυδατωθούν. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το καρότο, ανακατέψτε και συνεχίστε για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως. Ρίξτε νερό και αλατοπίπερο και βράστε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά από δυνατή σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύετε. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε για άλλα 18′ περίπου, μέχρι γίνει το ρύζι και να μη μείνει νερό. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατέψτε μια φορά και αφήστε το 2-3 λεπτά προτού σερβίρετε. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πιπέρι από πάνω.