Υλικά:

1/3 φλιτζάνι ζεστό νερό

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μισό φλιτζάνι ζεστό γάλα

2/3 φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά

2 κρόκοι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

2 φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα

2μιση κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 κρόκο

1 κουταλιάς της σούπας κρέμα

 

Εκτέλεση:

  1. Βυθίστε ένα μπολ σε καυτό νερό για να ζεσταθεί και ρίξτε μέσα ζεστό νερό και ένα φακελάκι μαγιάς και περιμένετε μέχρι να διαλυθεί όλη. Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι αλεύρι, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το μέχρι να διπλασιαστεί. Ρίξτε την υπόλοιπη μαγιά πάνω από ζεστό γάλα και περιμένετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους και τη βανίλια. Ρίξτε μέσα τα μείγματα της μαγιάς.
  2. Ανακατέψτε το βούτυρο με το υπόλοιπο αλεύρι και αργά ρίξτε το μείγμα του αυγού χτυπώντας σε υψηλή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Ρίξτε μέσα τα φρούτα και τα ξύσματα και βάλτε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε την κάπου για 2-3 ώρες.
  3. Βάλτε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε την. Χωρίστε την σε 3 μέρη φτιάχνοντας 3 μπάλες και βάλτε τις σε ψηλές χάρτινες θήκες για αυτόν το σκοπό σε ένα ταψάκι καλύπτοντας με μεμβράνη χαλαρά. Ξαναφήστε το στην άκρη για 2-3 ώρες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Περάστε τις φρατζόλες με κρόκο και κρέμα και ψήστε για 10 λεπτά. Μετά μειώστε λίγο το φούρνο και αφήστε για άλλη μισή ώρα.