Αν ετοιμάζεστε να καλωσορίσετε το μωρό σας αυτό το μήνα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γιορτάσετε – εκτός, φυσικά, από το γεγονός ότι καταφέρατε και υπομείνατε την εγκυμοσύνη κατά τους πιο ζεστούς μήνες του έτους!

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, τα μωρά που γεννιούνται τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού μπορεί να έχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους από εμάς…

Και όλα αυτά χάρη στην έξτρα βιταμίνη D που τους δίνει το ηλιακό φως τους πρώτους μήνες τους και άλλες εποχιακές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Μωρά: Τι το ξεχωριστό έχουν τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο;

Οι επιστήμονες λένε ότι τα μωρά του Ιουλίου διαθέτουν μια σειρά από χαρακτηριστικά, τα οποία τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Διαβάστε παρακάτω μερικά από αυτά:

1. Τα μωρά του Ιουλίου βλέπουν τη θετική πλευρά της ζωής

Ο καιρός δεν είναι το μόνο ηλιόλουστο πράγμα τον Ιούλιο. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί αυτόν τον μήνα τείνουν να έχουν πιο «ηλιόλουστες» απόψεις για τη ζωή. Αυτού του είδους η ιδιοσυγκρασία συναντάται συχνότερα μεταξύ των μωρών της άνοιξης και του καλοκαιριού.

2. Ρυθμίζουν αποτελεσματικά τα συναισθήματά τους – ακόμη και από μικρή ηλικία

Σύμφωνα με μελέτη από την Ιαπωνία, τα παιδιά (μέχρι 18 μηνών) που γεννήθηκαν στην καρδιά του καλοκαιριού έδειξαν περισσότερο αυτοέλεγχο από εκείνα που γεννήθηκαν το φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Επιπλέον, παρουσιάσαν αυξημένη ικανότητα να σχεδιάζουν το μέλλον τους και να εντοπίζουν λάθη. Είχαν, επίσης, πιο ανεπτυγμένες δεξιότητες ρύθμισης των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς.

3. Είναι τα ψηλότερα παιδιά της τάξης

Τα μωρά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα (καθώς και τον Ιούνιο και τον Αύγουστο) έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο βάρους γέννησης. Επιπλέον, τείνουν να είναι ψηλότερα από τα παιδιά που γεννιούνται τις άλλες εποχές.

4. Είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα μωρά που γεννιούνται μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να είναι αριστερόχειρες.