Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να μην είναι σαν την Πρωτοχρονιά, αλλά είναι κι αυτή μια καλή ευκαιρία για να θέσετε στόχους που θα σας κάνουν καλύτερους γονείς.

Βάλτε αυτή τη λίστα δίπλα στο κομοδίνο σας για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας καθημερινά να κάνει πράξη αυτά που λέει.

Στο παιδί μου, υπόσχομαι ότι:

1. Δεν θα μπαίνω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα στέλνω μηνύματα και δεν θα στέλνω email όταν είμαστε μαζί. Θα μιλάμε, θα μαγειρεύουμε και θα περνάμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Γονείς: Γιατί είναι σημαντικό να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους

2. Ακόμα και μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, θα κάνω ότι μπορώ για να ηρεμώ και να διώχνω το άγχος. Θα βάλω τα δυνατά μου για να θυμάμαι ότι κι εσύ είχες μια κουραστική μέρα στο σχολείο και θα σε υποδέχομαι πάντα με χαμόγελο.

3. Θα είμαι εκεί μαζί σου σωματικά πνευματικά στην επόμενη οικογενειακή δραστηριότητα που θα προγραμματίσουμε και θα δημιουργήσουμε πολύτιμες αναμνήσεις.

4. Ποτέ δεν θα είμαι πολύ απασχολημένη/ος για εσένα. Να ξέρεις ότι πάντα, μα πάντα θα είμαι εδώ όταν με χρειάζεσαι.

5. Ας βάλουμε στόχο να παίζουμε οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

6. Θα είμαι εκεί για τις θεατρικές παραστάσεις, τις αποφοιτήσεις και τα πάρτι σου. Είσαι η προτεραιότητά μου και δεν θέλω ποτέ να σκεφτείς το αντίθετο.

7. Αν κάνω λάθος, θα σε κοιτάξω στα μάτια και θα σου ζητήσω ειλικρινά συγνώμη. Θα σου δείξω, επίσης, ότι λυπάμαι μέσα από τις πράξεις μου.

8. Θα σου λέω ότι σε αγαπώ κάθε μέρα και όσο πιο συχνά μπορώ.

9. Θα υπενθυμίζω στον εαυτό μου να εκτιμώ κάθε χαμόγελο, κάθε γλυκιά λέξη, κάθε γέλιο και κάθε δύσκολη στιγμή. Μεγαλώνεις τόσο γρήγορα και δεν θέλω να χάσω ούτε ένα λεπτό από αυτό το ταξίδι.

10. Θα γίνει σκοπός μου να ξυπνάς το πρωί και πέφτεις για ύπνο το βράδυ γνωρίζοντας με απόλυτη βεβαιότητα ότι έχεις ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.