Υλικά (4 μερίδες)

  •  5 φύλλα κρούστας
  • 6 – 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
  • 350 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά (το 1 αυγό χωριστά το ασπράδι από τον κρόκο)
  •  10 κόκκοι μαύρο πιπέρι, χοντροκοπανισμένοι ή χοντροτριμμένοι
  • Στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το πιπέρι, την κανέλα (αν θέλουμε να βάλουμε), το 1 αυγό και το 1 ασπράδι.
  • Τον κρόκο τον βάζουμε σ’ ένα μπολάκι, τον ανακατεύουμε με 1 κουτ. σούπας νερό και τον κρατάμε στην άκρη.
  • Μ’ ένα πινελάκι αλείφουμε ένα μεσαίου μεγέθους στρογγυλό ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
  • Καλύπτουμε τον πυθμένα του ταψιού με 3 φύλλα κρούστας, τσαλακωμένα, σε μονή στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να βγαίνουν οι άκρες τους έξω από τα τοιχώματα του ταψιού.
  • Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σκορπίζουμε πάνω τους το μείγμα της φέτας-μπαχαρικών-αυγών.
  • Τσαλακώνουμε τα άλλα 2 φύλλα κρούστας πάνω στη στρώση φέτας και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα, τις τσαλακώνουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αλείφουμε όλη την πίτα με τον αραιωμένο κρόκο αυγού.
  • Ψήνουμε την πίτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.