Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • Πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 πράσο
  • 1 καρότο
  • Μαϊντανό
  • Λίγο άνηθο
  • Δυόσμο (προαιρετικά)
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα βάζουμε στη γάστρα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και τα προσθέτουμε στα φασολάκια.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο).
  • Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε.
  • Ρίχνουμε το κουτί ντοματάκια.
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • Τέλος βάζουμε λάδι και νεράκι να καλύψει σχεδόν το φαγητό μας.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα (αναλόγως τον φούρνο).
  • Ελέγχουμε ενδιάμεσα για τυχόν επιπλέον νεράκι ή ανακάτεμα.