Υλικά

  • 1 φλ. σταφίδες
  • ¾ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. πίτουρο βρώμης
  • ½ φλ. φύτρο σιταριού
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. μπανάνες πολτοποιημένες (2 μέτριες μπανάνες)
  • ½ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ¼ φλ. λάδι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. τεμαχισμένα καρότα (4 μέτρια καρότα)
  • ⅓ φλ. τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο, ψεκάστε μια φόρμα για 18 μάφιν με σπρέι μαγειρέματος και μουλιάστε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για 5 λεπτά.
  • Χτυπήστε το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το πίτουρο βρώμης, το φύτρο σίτου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μπαχάρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αφρατέψουν, έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και, αφού χτυπήσετε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί, ανακατέψτε τις μπανάνες, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια.
  • Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών συστατικών, προσθέστε τα υγρά υλικά και ανακατέψτε με μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατέψτε τα καρότα και τις στραγγισμένες σταφίδες.
  • Αδειάστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί, πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και ψήστε για 15 έως 20 λεπτά.