Υλικά

  • 3 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 2 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κράνμπερι ή σταφίδες
  • 2 κ.σ. ινδοκάρυδο
  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. τρίμμα σοκολάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ¼ κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τον κολοκυθόσπορο, το λιναρόσπορο και το ινδοκάρυδο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σύκα και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το τρίμμα σοκολάτας, την κανέλα και το μέλι και δουλεύουμε το μείγμα με κουτάλι να ομογενοποιηθεί.
  • Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς και τα κυλάμε πάνω σε ψιλοκομμένα καρύδια, κράνμπερι, ινδοκάρυδο ή ό,τι άλλο υλικό μάς αρέσει.

 

Food styling/Prop styling & Συνταγή Αργυρώ Παπουτσάκη, Φωτογραφία Ελεάννα Εξαρχάκου από το περιοδικο «Ελληνική Κουζίνα».