Μια θρεπτική, ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για το παιδί και τη συνολική του υγεία, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εγκεφάλου του.

Όλοι θέλουμε το παιδί μας να είναι δραστήριο και υγιή. Και η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τη μάθηση και τη διαχείριση του στρες.

Διαβάστε επίσης: Σνακ μεταξύ των γευμάτων: Οι παγίδες για τα παιδιά

Πλήρη τρόφιμα για να είναι…. πλήρως συγκεντρωμένα

Προτιμήστε τρόφιμα που είναι ακατέργαστα ή όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα.

Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μη επεξεργασμένα δημητριακά και τα όσπρια, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εντέρου και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν τα καλά βακτήρια.

Επιπλέον, οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως αυτοί που υπάρχουν στα λαχανικά, βοηθούν στην αποφυγή των απότομων αυξήσεων του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Ένας υγιής μεταβολισμός είναι ένας βασικός παράγοντας για να κρατάμε μακριά το άγχος, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Βάλτε το ουράνιο τόξο στο πιάτο του

Από το σκούρο πράσινο του μπρόκολου και του σπανακιού μέχρι το έντονο κίτρινο και πορτοκαλί των καρότων και των πιπεριών, η κατανάλωση μεγάλης γκάμας χρωμάτων σημαίνει σταθερή λήψη μιας ποικιλίας θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Και δεν είναι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα βότανα και τα μπαχαρικά όπως το σαφράν, το δεντρολίβανο, ο κουρκουμάς, το μαύρο πιπέρι και ο βασιλικός προσθέτουν επίσης χρώμα και γεύση στο φαγητό μας. Έχουν επιπλέον την ιδιότητα να λειτουργούν ενάντια στο στρες.

Pro tip: Δώστε χρώμα, άρωμα, γεύση και στο νερό φτιάχνοντας τα δικά σας παγάκια από φρέσκα ζουμερά φρούτα (ή τον χυμό τους) και από δροσιστικά λαχανικά. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τη συγκέντρωσή μας.

Βάλτε τον ψευδάργυρο στο παιχνίδι

Ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία του εγκεφάλου.

Αυξήστε την πρόσληψή του καταναλώνοντας τροφές όπως:

  • Σπόρους κολοκύθας.
  • Κάσιους.
  • Αμύγδαλα.
  • Σπανάκι.