Τα παιδιά έχουν μεγάλες ανάγκες σε ενέργεια και γι’ αυτό πρέπει να απολαμβάνουν ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό που τα βοηθά να ξεκινήσουν τη μέρα τους σωστά και συγκεντρωμένα στο στόχο τους.

Focus στην πρωτεΐνη

Περισσότερη πρωτεΐνη στο πρωινό σημαίνει καλύτερη και αποδοτικότερη συγκέντρωση, που είναι απαραίτητη για τη μελέτη.

Διαβάστε επίσης: Διατροφή: 2+1 tips για μυαλό… ξυράφι!

Ένα τέτοιο πρωινό κάθε μέρα αναζωογονεί τον εγκέφαλο και αυξάνει την παραγωγικότητα για το επόμενο διάστημα του 24ώρου.

Σκεφτείτε έξω από το κουτί… των δημητριακών

Τα παιδιά έχουν μεγάλες ανάγκες σε ενέργεια και γι’ αυτό πρέπει να απολαμβάνουν ένα καλό και ισορροπημένο πρωινό που θα τους προσφέρει ενέργεια, βιταμίνες και ασβέστιο, απαραίτητο για την ανάπτυξη του σκελετού τους.

Ένα τέτοιο πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει: 1 μερίδα γαλακτοκομικών (γάλα ή γιαούρτι), 1 πηγή υδατανθράκων (π.χ. 1 φέτα ψωμί με μέλι) και 1 φρούτο ή χυμό σε περίπτωση που δεν έχει φρούτο στο δεκατιανό.

Αυτό που θέλετε να αποφύγετε είναι να ταΐζετε το παιδί σας ένα πρωινό γεμάτο επεξεργασμένα σάκχαρα. Τα πρόσθετα σάκχαρα θα συμβάλουν στην απορρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωση.

Οι πηγές ζάχαρης περιλαμβάνουν τις εξής τροφές:

  • ορισμένα δημητριακά ή μπάρες πρωινού
  • επιδόρπια γιαουρτιού
  • κρουασάν
  • μπισκότα
  • συσκευασμένοι χυμοί

Προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως με ελάχιστα πρόσθετα σάκχαρα. Επίσης, εάν χρειάζεται να προσθέσετε λίγη γλυκύτητα σε μη ζαχαρούχα δημητριακά ή γιαούρτι, προσθέστε φρέσκα φρούτα. Και να θυμάστε: ένα ολόκληρο φρούτο περιέχει φυτικές ίνες, τις οποίες ένας χυμός δεν έχει.

Πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνη, η βρόμη μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τα ζαχαρούχα δημητριακά, χαρίζοντας θρεπτική αξία στο πρωινό.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κινόα πόριτζ; Η κινόα έχει περισσότερη πρωτεΐνη από το πλιγούρι βρόμης και μπορεί ακόμα και να προμαγειρευτεί, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή με ελάχιστη προετοιμασία και σε ελάχιστο χρόνο. Συνδυάστε τη με φέτες μήλου, σταφίδες, βούτυρο ξηρών καρπών, γάλα και κανέλα.