Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό (Βηρυτού)
Σησαμέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
2 φλιτζ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. νερό
½ λεμόνι, χυμό και φλούδα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας. Με τη βοήθεια πινέλου το αλείφουμε με σησαμέλαιο. Τοποθετούμε πάνω του δεύτερο φύλλο και μετά τρίτο, επίσης λαδωμένα. Διπλώνουμε τα τρία φύλλα στη μέση κατά μήκος και μετά τα τυλίγουμε σε ρολό.

Βήμα 2ο

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα φτιάχνοντας κατά τον ίδιο τρόπο ρολά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα ρολά σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου περίπου και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε τα κουρκουμπίνια για 25-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 3ο

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Αναμειγνύουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στη φωτιά για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε ευρύχωρο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4ο

Μόλις βγάλουμε τα κουρκουμπίνια από το φούρνο, τα παίρνουμε λίγα λίγα με κουτάλα και τα ρίχνουμε, καυτά όπως είναι, στο κρύο σιρόπι – θα τσιτσιρίσουν λίγο. Τα γυρίζουμε μερικές φορές στο σιρόπι, κατόπιν τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αν περισσέψει σιρόπι, περιχύνουμε τα κουρκουμπίνια στην πιατέλα. Αφήνουμε τα γλυκάκια να κρυώσουν καλά και τα σερβίρουμε.

*ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ».