νήπιο

υγεία | ανάπτυξη | ψυχολογία | διατροφή | εκπαίδευση |

Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στην κορυφή της επιτυχίας!

Από: Ζαχαρία Πηνελόπη |  σχολιάστε
Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στην κορυφή της επιτυχίας!

Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ βρίσκονται στη Βάρη Αττικής, 8 χιλιόμετρα από την Αττική Οδό (κόμβος Κορωπίου) και 4 χιλιόμετρα από τη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου (Σχολή Ευελπίδων). Σε μια έκταση 75 στρεμμάτων με μια μοναδική αρχιτεκτονική σύλληψη έχουν αναπτυχθεί αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια Φυσικής, Χημείας Βιολογίας, Πληροφορικής, δύο (2) θέατρα, Βιβλιοθήκη, δύο (2) κολυμβητήρια, δύο (2) κλειστά γυμναστήρια, αίθουσες Χορού και Αυτοάμυνας, γήπεδο Ποδοσφαίρου και γήπεδα Μπάσκετ, Βόλεϊ και Τένις.

Στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ λειτουργούν 2 Παιδικοί Σταθμοί: Ο πρώτος βρίσκεται στη Βάρη, στις κεντρικές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων και ο δεύτερος στη Γλυφάδα.  Προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά από 2,5 - 4 ετών.

Το Νηπιαγωγείο παρέχει υπηρεσίες προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας και το πρόγραμμά του στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, στην ανάδειξη της ατομικότητάς τους, στην απόκτηση δεξιοτήτων ζωής και στην καλλιέργεια των ενδιαφερόντων τους.

Στο Δημοτικό, με διδακτικές καινοτομίες στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες, την Ιστορία και την Πληροφορική, αλλά και με δραστηριότητες βιωματικές, σχετικές με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, την Ιστορία, τον Ελληνικό και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, ενθαρρύνεται η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της κριτικής σκέψης και της συλλογικής προσπάθειας.

Στο Γυμνάσιο με τον εμπλουτισμό του αναλυτικού προγράμματος με ενισχυτικές ώρες διδασκαλίας και με πολιτιστικές δραστηριότητες εξασφαλίζεται ένα πλουραλιστικό και μορφωσιογόνο κλίμα, που υποστηρίζει το μαθητή να αναδείξει τα χαρίσματά του και να εφοδιαστεί με τα πνευματικά φορτία που θα τον βοηθήσουν να ενταχθεί στο νέο κόσμο της Παγκοσμιότητας και των Νέων Τεχνολογιών.

Στο Λύκειο η οργανωμένη διδασκαλία των μαθημάτων όλων των κατευθύνσεων, η συστηματική αξιολόγηση του διδακτικού έργου και η ένταξη των μαθητών από την Α΄ Λυκείου σε τμήματα αυξημένων και κανονικών απαιτήσεων (εξωτερική διαφοροποίηση στη διαδικασία πρόσληψης και εμπέδωσης της διδακτέας ύλης) εξασφαλίζουν στους μαθητές τις ιδανικές συνθήκες για την επιτυχία τους στα Πανεπιστήμια. Από την Α΄ Λυκείου λειτουργούν τμήματα εμβάθυνσης έτσι ώστε οι μαθητές να μην έχουν ανάγκη εξωσχολικής ενίσχυσης.

Με την εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών στη διαδικασία μάθησης και στα Προγράμματα Πολιτισμού τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ καταλαμβάνουν την πρώτη πανελλήνια θέση στα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Γ΄Λυκείου και θέσεις στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης στις εξετάσεις του ΙΒ DP.

Οι Βιβλιοδρομίες, ο Οικοδεσμός, το Θεματικό Σχολείο, τα Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης, οι Εμπειρίες Συγκομιδής Καρπών, τα Ταξίδια στο Χώρο και στο Χρόνο, μας χαρίζουν τον τίτλο του Σχολείου ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που πρωταγωνιστεί στις εκπαιδευτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το καθημερινό ωράριο λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ είναι: 8:30 - 13:40 ή 15:30 ανάλογα με την τάξη και τις Δραστηριότητες που επιλέγει ο κάθε μαθητής.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.geitonas.edu.gr

Σχετικά Άρθρα

Η πρώτη βρεφική - νηπιακή βιβλιοθήκη στην Ελλάδα!
Παράθυρο στον μαγικό κόσμο των βιβλίων άνοιξε ο δήμος Αθηναίων δημιουργώντας για λιλιπούτειους αναγνώστες την πρώτη βρεφική - νηπιακή βιβλιο...
Αστείες φωτογραφίες: Παιδιά πριν και μετά την πρώτη μέρα στο σχολείο!
Όταν το ξυπνητήρι ηχεί σαν το πιο ωραίο σάλπισμα για το πιο εύκολο και χαρούμενο πρωινό τους ξύπνημα,  όταν τα προσωπάκια αστράφτουν απ...
Πρέπει τα παιδιά μας να μελετούν το καλοκαίρι;
Η καλοκαιρινή μελέτη είναι απαραίτητη για τα παιδιά μας; Η Denise Pope Cooper λέκτορας του Πανεπιστημίου Stanford στο τμήμα εκπαίδευσης αναλ...
Ένα πρότυπο «νηπιαγωγείο» όπου τα παιδιά θα διδάσκονται από την ίδια την φύση
Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσουν τα παιδιά μας να διδάσκονται από πού προέρχονται τα τρόφιμά τους. Σε μια εποχή όπου τα iPad και το inter...
Πως θα μάθω το παιδί μου να συγκεντρώνεται;
Εκείνο που βοηθά το παιδί μας να συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο σε αυτό που κάνει είναι η δική μας υποστήριξη. Ας δούμε πώς θα του την π...
Μάθετε το παιδί σας μαθηματικά με LEGO
Όλοι όσοι έχετε παιδιά γνωρίζετε πολύ καλά τη λατρεία που έχουν τα πιτσιρίκια σας με τα Lego. «Aφού τα παιδιά τρελαίνονται για τα Lego, ας τ...
comments powered by Disqus