Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό γάβρο, καθαρισμένο (μπορείτε να ζητήσετε από τον ιχθυοπώλη σας να τον καθαρίσει) και ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό
  • 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Στύβουμε το ψωμί, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
  2. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  3. Aφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Τip

Η ίδια συνταγή γίνεται εξίσου νόστιμη με σαρδέλα ή αθερίνα. Η αθερίνα δεν χρειάζεται φιλετάρισμα. Απλώς αφαιρούμε το κεφαλάκι και την ψιλοκόβουμε.