Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό γάβρο, καθαρισμένο (μπορείτε να ζητήσετε από τον ιχθυοπώλη σας να τον καθαρίσει) και ψιλοκομμένο
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό
- 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 αυγά
- 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Στύβουμε το ψωμί, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
- Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Aφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τip
Η ίδια συνταγή γίνεται εξίσου νόστιμη με σαρδέλα ή αθερίνα. Η αθερίνα δεν χρειάζεται φιλετάρισμα. Απλώς αφαιρούμε το κεφαλάκι και την ψιλοκόβουμε.