Υλικά για 6 άτομα
Για τα φύλλα
- 12 σφολιατάκια, στρογγυλά (τα βρίσκετε έτοιμα στα ψυγεία των σουπερμάρκετ)
- 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Για την κρέμα
- κρόκοι από 5 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- ξύσμα από 1 μοσχολέμονο, βιολογικό
- Για την επικάλυψη
- 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 100 γρ. φρούτα εποχής, διάφορα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Κρέμα: Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε κι αυτό στην κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα μοσχολέμονου και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, να μην κάνει κρούστα, και τη φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει καλά.
- Φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα αραδιάζουμε τα σφολιατάκια, τα τρυπάμε με πιρούνι, τα βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τα σφολιατάκια να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα ανοίγουμε στη μέση.
- Επικάλυψη: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα ανακατεύοντας με τον χυμό λεμονιού για 4 λεπτά.
- Σύνθεση: Μοιράζουμε την κρέμα και τα φρούτα σε κάθε σφολιατάκι, σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι και σερβίρουμε με λίγη μαρμελάδα και ζάχαρη άχνη.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα πορτοκαλιού με κρέμα σοκολάτας.