Υλικά για 6 άτομα
- 2 φλ. ελιές θρούμπες
- 1/2 φλ. + 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 φλ. νερό
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στα δύο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, το 1/2 φλ. ελαιόλαδο και το νερό μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό. Προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεμμύδια και τη ρίγανη.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα το χυλό.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Tip
Αν αντικαταστήσουμε τις ελιές με φέτα, θα φτιάξουμε ένα νοστιμότατο τυρόψωμο.