Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μπούτι, ψαχνό, κομμένο σε μπουκιές από το χασάπη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού ή ρίγανη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί

Eκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το αρνάκι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε ένα ταψί που να το χωράει σε μία στρώση χωρίς να είναι πολύ απλωμένο, να μην αφήνει δηλαδή κενά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  3. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας, ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το λάδι και το βάζουμε στο φούρνο. Θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα ψήσιμο, εκτός αν είναι σκληρό το κρέας, οπότε θα χρειαστεί περισσότερο.
  4. Μόλις ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά στο φούρνο και το φαγητό είναι έτοιμο.

Tips 

  • Με τι θα το συνοδεύσετε; Από μια πράσινη σαλάτα, ψητά λαχανικά και ντομάτα ψητή στο γκριλ μέχρι πουρέ, πατάτες φούρνου και ρύζι. Ο,τι προτιμάτε.
  • Μπορείτε να κάνετε το ίδιο ακριβώς φαγητό και στην κατσαρόλα.
  • Δοκιμάστε το και με κοτόπουλο, αλλά υπολογίστε το μισό χρόνο στο ψήσιμο.