Τι πρέπει να ξέρουμε για το «μαγικό» προϊόν που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μας μεταμορφώνει σε σταρ.

1. Το highlighter είναι ένα προϊόν που εφαρμόζεται πάνω από το make up και ο ρόλος του είναι να δίνει έξτρα διάσταση σε κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου. Δεν πρέπει να το συγχέουμε με το illuminator, το οποίο χαρίζει λάμψη σε όλο το πρόσωπο.

2. Πριν το εφαρμόσουμε, φροντίζουμε ώστε το δέρμα μας να είναι ενυδατωμένο για να απλωθεί ομοιόμορφα.

3. Διαλέγουμε το σωστό highlighter ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Αν έχουμε ξηρή, χρησιμοποιούμε μια κρεμώδη ή υγρή σύσταση, ενώ αν έχουμε λιπαρή, επιλέγουμε μια πούδρα, σε σκόνη ή compact. Τέλος, αν έχουμε λεπτές γραμμές ή ρυτίδες, αποφεύγουμε την ιριδίζουσα εκδοχή (shimmering) και προτιμάμε τη ματ.

 

4. Όσο για τη σωστή απόχρωση του highlighter, πρέπει να ξέρουμε τα εξής: Αν είμαστε ανοιχτόχρωμες, μας ταιριάζουν οι αποχρώσεις με ροζ τόνους ενώ αν είμαστε μελαχρινές ή σταρένιες, οι χρυσαφί. Οι σαμπανί αποχρώσεις highlighter ταιριάζουν σε όλους τους τόνους επιδερμίδας.

5. Το απλώνουμε σε στρατηγικά σημεία του προσώπου, εκεί που αντανακλάει το φως και δίνει στην όψη μας λάμψη υγείας: δηλαδή το ψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών, το κόκαλο των φρυδιών, το ανώτερο σημείο των ζυγωματικών. Αποφεύγουμε την εξωτερική περιοχή των ματιών, το κόκαλο της μύτης και το κέντρο του άνω χείλους.

 

6. Το κρεμώδες highlighter εφαρμόζεται κυρίως με τα δάχτυλα, ωστόσο μπορούμε να το εφαρμόσουμε και με πινέλο για ένα πιο διακριτικό, αιθέριο look.

Προσοχή: Το ζητούμενο είναι η λάμψη να δείχνει φυσική. Αποφύγετε τις υπερβολές και τοποθετείτε το highlighter Μόνο στα συγκεκριμένα σημεία του προσώπου που προαναφέραμε, γιατί το αποτέλεσμα θα παραπέμπει σε έντονη λιπαρότητα, και δε θα είναι καλαίσθητο.