Όταν θέλετε να αδυνατίσετε ή να κρατήσετε το βάρος σας σταθερό, έχει σημασία όχι μόνο το τι βάζετε στο πιάτο σας αλλά και οι συνήθειές σας. Και μια από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να έχετε είναι να τρώτε συγκεντρωμένοι τα γεύματά σας. Καταλαβαίνουμε ότι τις περισσότερες ημέρες στο γραφείο μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να κάνετε διάλειμμα ή απλώς να έχετε συνηθίσει να τρώτε μπροστά στον υπολογιστή σας, ωστόσο τρώγοντας μακριά από το γραφείο σας μπορείτε να ενισχύσετε τα επίπεδα παραγωγικότητάς σας και να ελέγξετε καλύτερα την όρεξή σας.

Γιατί δεν πρέπει να τρώτε μπροστά στον υπολογιστή

*Δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε χορτάσει

Όταν τρώτε μπροστά στον υπολογιστή, δεν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις γεύσεις και τις υφές του φαγητού σας, γεγονός που στερεί όλη την απόλαυση από τη διαδικασία. Μάλιστα, τρώγοντας βιαστικά όχι μόνο δεν ευχαριστιέστε το φαγητό σας, αλλά και δεν είστε σε θέση να καταλάβετε πότε έχετε χορτάσει.

Σχετική μελέτη από το περιοδικό Physiology & Behavior βρήκε ότι οι συμμετέχοντες που ασχολούνταν με τον υπολογιστή ή το smartphone τους ενώ έτρωγαν, κατανάλωσαν 15% περισσότερες θερμίδες, συγκριτικά με εκείνους που δεν ασχολήθηκαν με τις συσκευές τους.

Σταματήστε, λοιπόν, να βλέπετε το μεσημεριανό σας γεύμα ως μία ακόμη αγγαρεία που πρέπει να βγει από τη λίστα και δώστε του την προσοχή που του αξίζει.

*Νιώθετε περισσότερη πείνα στη συνέχεια

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition βρήκε ότι οι συμμετέχοντες που έπαιζαν ένα παιχνίδι στον υπολογιστή καθώς έτρωγαν το μεσημεριανό τους, αισθάνθηκαν λιγότερο χορτάτοι αργότερα και έφαγαν περισσότερα μπισκότα μετά το μεσημεριανό τους γεύμα, σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που έφαγαν το ίδιο γεύμα χωρίς να είναι απορροφημένοι στον υπολογιστή.

Είτε τσεκάρετε τα emails σας είστε «σκρολάρετε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς τρώτε, είναι πιθανό να μη νιώσετε χορτάτοι. Αν δεν δώσετε την απαραίτητη προσοχή στο γεύμα σας, δεν θα συνειδητοποιήσετε ότι η πείνα σας έχει ικανοποιηθεί και θα θέλετε να φάτε ξανά μετά από λίγο.

*Δεν αλλάζετε παραστάσεις

Το να κάθεστε σε ένα γραφείο για οκτώ ώρες κάθε ημέρα είναι επιβαρυντικό για το σώμα σας. Αν σηκωθείτε και αναζητήσετε ένα μέρος για το μεσημεριανό σας διάλειμμα, θα αλλάξετε στάση σώματος, κάτι το οποίο μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στα επίπεδα ενέργειάς σας και κατ΄επέκταση στη δουλειά σας μετά το γεύμα. Το σώμα σας θα έχει την ευκαιρία να κινηθεί και το μυαλό σας να αλλάξει παραστάσεις. Τρώγοντας το φαγητό σας μπροστά στον υπολογιστή σας, είναι σίγουρα πιο εύκολο να βαρεθείτε και να είστε λιγότερο παραγωγικοί στη συνέχεια.

Άλλωστε, κάθε άσκηση είναι προτιμότερη από την καθιστική στάση, ακόμη κι αν πρόκειται απλώς να κάνετε μερικά βήματα ώστε να φάτε σε μια αίθουσα παραδίπλα. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, αυτό το σύντομο διάλειμμα για να κινηθείτε.