Τα παιδιά μας, για κάποιο λόγο, πάντα προσπαθούν να «βουτήξουν» στα πιο ανθυγιεινά επεξεργασμένα τρόφιμα που βρουν μπροστά τους.

Στην προσπάθειά σας να τα βάλετε στο σωστό δρόμο με πιο υγιεινές επιλογές σνακ, μπορεί να προσφέρετε στο παιδί ένα ποτήρι γάλα και ένα μπολ με φρούτα ή το αγαπημένο τους smoothie. 

Μερικές φορές, όμως, ο συνδυασμός με τον οποίο δίνουμε ορισμένες τροφές μπορεί να προκαλέσει στομαχικές ενοχλήσεις στο παίδι, επειδή το έντερό του είναι ακόμα πιο ευαίσθητο από το δικό σας.

Διαβάστε επίσης: Μεγαλώνοντας γερά παιδιά με σπανάκι και άλλα λαχανικά

Δείτε ποια φρούτα είναι καλύτερο να αποφεύγετε να συνδυάζετε με το γάλα:

Γάλα και σταφύλια

Όταν τρώτε σταφύλια, αποφύγετε το γάλα μέσα στην ίδια ώρα. Η πρωτεΐνη του γάλακτος θα στερεοποιηθεί όταν έρθει σε επαφή με το οξύ των φρούτων και τη βιταμίνη C στα σταφύλια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικό πόνο.

Γάλα και καρπούζι ή πεπόνι

Το γάλα είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και πρωτεΐνες. Αν φάτε καρπούζι και πιείτε γάλα ταυτόχρονα, το οξύ στο καρπούζι μπορεί να δεσμεύσει την πρωτεΐνη στο γάλα. Το γάλα πιθανότατα θα πήξει και ενδεχομένως θα ζυμωθεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το στοχμάχι σας μπορεί να έχει μια περίεργη αίσθηση μετά την κατανάλωση αυτών των τροφίμων μαζί.

Γάλα και εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα μανταρίνια περιέχουν βιταμίνη C. Αυτό συμβαίνει επειδή η πέψη του γάλακτος διαρκεί περισσότερο και η κατανάλωσή του με εσπερηδοειδή μπορεί να οδηγήσει σε πήξη του γάλακτος και να προκαλέσει καούρα.

Θυμηθείτε να κρατάτε τουλάχιστον μια ώρα απόσταση μεταξύ των δύο τροφών.

Με τι να συνδυάσετε το γάλα αντ’ αυτού, για το παιδί και εσάς

  • Σταφίδες: Περιέχουν υγιεινές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
  • Σύκα: Βελτιώνουν το ασβέστιο, το σίδηρο και καθαρίζουν το παχύ έντερο.
  • Χουρμάδες: Θρεπτικά και υγιεινά.
  • Αβοκάντο: Είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά.