Έχει συμβεί σε όλες τις μαμάδες. Αναφερόμαστε στις «εξαφανισμένες» κάλτσες, οι οποίες για κάποιο ανεξήγητο λόγο χάνονται κατά τη διάρκεια της πλύσης.

Μήπως το πλυντήριό σας είναι το Τρίγωνο των Βερμούδων ή εξήγηση είναι λιγάκι πιο απλή;

Διαβάστε επίσης: Τάξη: Πώς θα την μάθουμε στο παιδί;

Πάμε να λύσουμε μαζί το μυστήριο και να δούμε μερικές ιδέες για το τι να κάνετε με τις κάλτσες που μένουν μόνες τους και πιάνουν χώρο στην απλώστρα και τα συρτάρια σας:

Που πάνε οι χαμένες κάλτσες;

Κι όμως, δεν υπάρχει κάποιο «τέρας» του πλυντηρίου που καταπίνει κάλτσες και μας κάνει να νομίζουμε ότι χάνουμε το μυαλό μας.

Όσον κι αν σας φαίνεται περίεργο μια από τις πιο πιθανές εξηγήσεις είναι ότι δεν μπήκαν ποτέ σαν ζευγάρι στο πλυντήριο γιατί πολύ απλά η μία κάλτσα κάπου παράπεσε.

Ψάξατε στο καλάθι με τα άπλυτα, γύρω ή κάτω από κάποιο έπιπλο; Αν δεν είναι ούτε εκεί, ξαναρίξτε μια ματιά μέσα στο πλυντήριο.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η χαμένη κάλτσα να έχει σφηνώσει κάπου στον μικρό χώρο γύρω από τον κάδο, συνήθως κάτω από το λάστιχο.

Επίσης, μπορεί να κρύβεται κάπου ανάμεσα στον κάδο και το τύμπανο του πλυντηρίου ή ακόμη και μέσα στη σωλήνα του νερού.

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί βρείτε την κάλτσα στο φίλτρο που διαθέτουν όλα τα πλυντήρια στο μπροστινό μέρος ή ίσως χρειαστείτε υδραυλικό.

Μην ξεχνάτε ότι οι κάλτσες, με ή χωρίς τη βοήθεια του στατικού ηλεκτρισμού, συχνά μπλέκονται ανάμεσα στα ρούχα.

Αγαπημένες κρυψώνες για τις κάλτσες είναι μεταξύ άλλων τα μπατζάκια των παντελονιών, τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες οι παπλωματοθήκες κλπ.

Α! και προσοχή μη σας ξεγλυστρήσουν στη διαδρομή προς την απλώστρα.

Pro tip: Η πιο αποτελασματική λύση είναι να βάζετε τις κάλτσες σας σε ένα διχτάκι και έπειτα να το τοποθετείτε στον κάδο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα.

Τι να κάνετε με τις μονές κάλτσες

Εξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις κάλτσες που δεν χρειάζεστε πια:

Ως αποσμητικό πουγκί

Ρίξτε μερικές κουταλιές μαγειρικής σόδας σε μια παλιά κάλτσα, δέστε την κόμπο και τοποθετήστε τη στη βάση ενός παπουτσιού ή όπου αλλού θέλετε. Αφήστε την όλη τη νύχτα για να απορροφήσει τις οσμές.

Ως προστατευτικό των ευθραύστων αντικειμένων

Κατά τη συσκευασία και την αποθήκευση μικρών εύθραυστων αντικειμένων μπορείτε να τοποθετήσετε το καθένα μέσα σε μια κάλτσα για να το προστατέψετε από το σπάσιμο.

Ως πανί καθαρισμού

Οι κάλτσες εφαρμόζουν τέλεια στο χέρι σας σαν γάντι και είναι ένας καλός τρόπος να διώξετε τη σκόνη από ανεμιστήρες οροφής, περσίδες , παντζούρια και τα έπιπλα.