Υλικά

  • 100 ml χλιαρό γάλα
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 50 ml λάδι
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 420 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση

  • Τυρί μοτσαρέλα
  • Γαλοπούλα καπνιστή
  • Πεπερόνι
  • Πιπεριά κόκκινη και πράσινη
  • Ελιές
  • Κρόκο αυγού με λίγο λάδι για άλειμμα

 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το γάλα, το νερό και το λάδι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε ,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Χωρίζουμε σε δυο μέρη το ζυμάρι και το ανοίγουμε σε φύλλο 40 επι 40 περίπου.
  • Ρίχνουμε τριμμένη μοτσαρέλα και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά και στο τέλος πάλι μοτσαρέλα .
  • Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια πάχους δυο δαχτύλων .
  • Τα βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος τα πατάμε λίγο με τη παλάμη μας και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.
  • Τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.