Υλικά

Για την κρέμα

  • 1000 ml γάλα
  • 80 γρ. κόρν φλάουρ
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 5 κρόκους αυγών
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη

Για τις στρώσεις

  • 27 cream crackers
  • 200 ml γάλα
  • ¼ κάψουλα βανιλλίνη

Για τη σαντιγί

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

  • 6 cream crackers
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  • Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το γάλα, το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, με σύρμα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανιλλίνη και το κρύο γάλα που κρατήσαμε.
  • Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από το ζεστό γάλα, στο μπολ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το όλο μείγμα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για τη σαντιγί

  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Για το γλυκό

  • Προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί στην κρέμα βανίλια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  • Βουτάμε τα cream crackers στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από 9 cream crackers.
  • Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση από 9 cream crackers τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Τέλος βάζουμε άλλη μια στρώση από 9 cream crackers, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Σερβίρουμε το μιλφέιγ με τριμμένα cream crackers, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.