Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά σε φετάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν υγρά και να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε στα μανιτάρια την πατάτα,το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε το ζωμό και το θυμάρι.
  • Βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ ή τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα.
  • Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.