Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • Αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC. Αλείψτε τον πυθμένα ενός αντικολλητικού ταψιού με ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί.
  • Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες, κόψτε τις σε μέτρια κομμάτια. Τοποθετήστε τις στο ταψί και ανακατέψτε για να καλυφθούν με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (τρυπίστε με το πιρούνι), περίπου 1 ώρα.