Η επίπεδη κοιλιά και οι γραμμωμένοι κοιλιακοί αποτέλουν έναν από τους κορυφαίους fitness στόχους αντρών και γυναικών. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν ώστε να δείτε την επιθυμητή διαφορά στο σώμα σας;

Αν και η περιοχή στην οποία τείνετε να αποθηκεύετε λίπος είναι κατά κύριο λόγο γενετικά προκαθορισμένη (ρίξτε την ευθύνη στους προγόνους σας για αυτό), είναι στο χέρι σας να διατηρήσετε τα ποσοστά λίπους σας υπό έλεγχο.

Έτσι, προκειμένου να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σας, βασική προϋπόθεση είναι να μειώσετε συνολικά τα ποσοστά λίπους στο σώμα σας. Και αυτό θα το πετύχετε συνδυάζοντας μια ισορροπημένη διατροφή με την τακτική άσκηση.

Παρά το γεγονός ότι την περίοδο που διανύουμε τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, μπορείτε να βάλετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας. Άλλωστε, η αύξηση της σωματικής σας δραστηριότητας θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε με μεγαλύτερη ευκολία τα κιλά που θέλετε και να ενισχύσετε τη συνολική υγεία σας, αλλά και να τονώσετε την ψυχολογία σας.

Σηκωθείτε, λοιπόν, από τον καναπέ, βάλτε τα αθλητικά σας και δοκιμάστε το παρακάτω πρόγραμμα που σας προτείνουμε. Μέσα σε μόλις 10′ υπόσχεται να σμιλέψει την περιοχή της κοιλιάς σας και να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες. Μάλιστα, για την εκτέλεση των ασκήσεων δεν χρειάζεται καν να ξαπλώσετε.

Δείτε το 10λεπτο workout για επίπεδη κοιλιά :