Πολλές φορές, τα παιδιά μπορεί να έχουν διαφορετικό γούστο στο φαγητό και από εσάς αλλά και μεταξύ τους.  Γι’ αυτό όταν οργανώνετε τα γεύματα για την οικογένεια, μπορεί να εστιάζετε περισσότερο στο να βρείτε ένα φαγητό που να τρώνε όλοι, βασισμένο στις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί άθελά σας να παραλείπετε άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως το κάλιο, τη βιταμίνη D, τις φυτικές ίνες και το ασβέστιο. Και ενώ αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα όταν συμβαίνει μια στο τόσο, όταν γίνεται συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις.

Ένα από τα θρεπτικά συστατικά που συνήθως λείπουν από τη διατροφή μας είναι το κάλιο. Το κάλιο βρίσκεται κυρίως στο εσωτερικό των κυττάρων και η συνεισφορά του στην υγεία μας είναι πολλαπλή.

Διαβάστε επίσης: Ισορροπημένη παιδική διατροφή: Ανοίγοντας το κεφάλαιο ιχνοστοιχεία

Πρόκειται για ένα σημαντικό μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή ρύθμιση των καρδιακών παλμών, ελέγχει την ισορροπία οξέων-βάσεων, συμβάλλει στην πραγματοποίηση της σύσπασης των μυών, ρυθμίζει την πίεση και συμμετέχει στη σύνθεση του γλυκογόνου.

Ευτυχώς, το να λαμβάνετε αρκετό κάλιο στη διατροφή σας δεν είναι πολύ δύσκολο, καθώς υπάρχουν πολλά νόστιμα και θρεπτικά τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες.

40 καθημερινές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο

Μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα, ζαχαρούχα, λιπαρά τρόφιμα μπορεί να είναι χαμηλή σε κάλιο και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Έτσι, αντί να επιλέγετε αυτές τις λιγότερο θρεπτικές τροφές, σκεφτείτε να προσθέσετε στα γεύματα και τα σνακ σας περισσότερα από τα εξής πλήρη τρόφιμα πλούσια σε κάλιο, όπως λαχανικά, φρούτα και κρέατα:

  1. Βερίκοκα
  2. Φακές
  3. Κολοκύθια
  4. Δαμάσκηνα
  5. Σταφίδες
  6. Πατάτες
  7. Φασόλια
  8. Χυμός πορτοκαλιού
  9. Σόγια
  10. Μπανάνες
  11. Γάλα
  12. Σπανάκι
  13. Στήθος κοτόπουλου
  14. Γιαούρτι
  15. Σολομός
  16. Μοσχάρι
  17. Σουσάμι
  18. Αρακάς
  19. Μπάμιες
  20. Κίτρινη κολοκύθα
  21. Αβοκάντο
  22. Γλυκοπατάτα
  23. Σάλτσα ντομάτας
  24. Καρπούζι
  25. Πεπόνι
  26. Ενταμάμε
  27. Σέσκουλα
  28. Παντζάρια
  29. Ρόδι
  30. Μανιτάρια Πορτομπέλο
  31. Πράσο
  32. Σπαράγγι
  33. Μπρόκολο
  34. Αγκινάρα
  35. Πράσινη πιπεριά
  36. Ακτινίδιο
  37. Γκρέιπφρουτ
  38. Σύκα
  39. Αγγούρια
  40. Σταφίδες