Όταν το παιδί έχει προπόνηση ή απλά παίζετε έξω, είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στο τι τρώει για να αποδίδει καλύτερα. Η μπανάνα είναι το ιδανικό «φορητό» σνακ για να πάρετε μαζί σας εκείνες τις ημέρες.

Οι μπανάνες όχι μόνο είναι φυσικά γλυκές, αλλά είναι και γεμάτες με θρεπτικά συστατικά. Αν και έχουν κακή φήμη για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη και άμυλο, αυτό το νόστιμο τροπικό φρούτο είναι γεμάτο με κάλιο, βιταμίνη Β6, φυτικές ίνες και πρεβιοτικά.

Διαβάστε επίσης: Παιδί: Δύσκολο στο φαγητό; Υπάρχουν λύσεις

Είναι, επίσης, πλούσιες σε υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για την άσκηση.

Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science and Technology, οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως οι βιταμίνες Β3, Β6 και Β12, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν το σώμα του παιδιού να συνθέσει την απαραίτητη ενέργεια για να αθληθεί.

Οι μπανάνες μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός υγιεινού γεύματος ή σνακ. Αλλά είναι πιο αποτελεσματικές όταν συνδυάζονται με καλά λιπαρά ή και πρωτεΐνες.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι υδατάνθρακες αφομοιώνονται πιο γρήγορα από την πρωτεΐνη ή τα λιπαρά. Οπότε, ο συνδυασμός μιας μπανάνας με καλά λιπαρά ή πρωτεΐνη, όπως μια χούφτα αμύγδαλα ή μια μερίδα γιαούρτι, μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ενέργειας.

Πώς να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες με μπανάνα στο σπίτι

Θα χρειαστείτε 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες, 3 φλιτζάνια βρώμη, ¼ του φλιτζανιού αποξηραμένους χουρμάδες ψιλοκομμένους, ¼ του φλιτζανιού αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα, ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα χοντροκομμένα, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC και στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί. Πολτοποιήστε τις μπανάνες μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Στη συνέχεια, προσθέστε τη βρώμη, τους χουρμάδες, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, τη κανέλα, τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστεε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Έπειτα ψήστε για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσει κόψτε τις μπάρες στο μέγεθος που θέλετε.