Τα παιδιά έχουν πάντα έναν δικό τους τρόπο να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους.

Ως μωρά αναγνωρίζουν τη μαμά τους ως μια ανεξάντλητη πηγή αγάπης και προστασίας και καθώς μεγαλώνουν, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ορισμένες αλλαγές στον τρόπο που αλληλεπιδρούν με εσάς και το περιβάλλον τους που μπορεί να σας εκπλήξουν.

Ξαφνικά, θα παρατηρήσετε πως σας κοιτάζουν στα μάτια ή προσπαθούν να πιάσουν το δάχτυλό σας με μια γρήγορη κίνηση. Και κάπως έτσι αρχίζει το όμορφο στάδιο κατά το οποίο θα αρχίσετε να χαίρεστε περισσότερο την ανάπτυξη του παιδιού σας μέχρι να έρθει η μέρα που θα σας αποκαλεί συνεχώς «μαμά» και θα σας γεμίζει δωράκια και φιλιά.

Διαβάστε επίσης: Παιδιά: Τα λάθη που βλάπτουν την υγεία τους

7 τρόποι με τους οποίους το παιδί σας σας δείχνει στοργή

Ως μητέρα προσφέρετε όλη την αγάπη και τη στοργή σας. Από την πλευρά του, το παιδί σας ωριμάζει καθώς περνούν οι μέρες και σας δείχνει με τη σειρά του πόσο σας αγαπά με τους εξής τρόπους:

#1 Ως νεογέννητο θα προσπαθήσει να σας κοιτάξει στα μάτια

Αυτή είναι η απόδειξη της συνεχούς προσπάθειάς του να «καταγράψει» το πρόσωπό σας. Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνει τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω του, γνωρίζει ήδη ότι είστε πολύτιμη για εκείνο.

#2 Μεταξύ 8 και 12 μηνών, θα σας σκέφτεται ακόμα κι όταν δεν είστε κοντά

Θα δείτε το μωρό σας σε αυτή τη φάση να συνοφρυώνεται και να προσπαθεί μονίμως να σας εντοπίσει στο περιβάλλον του.

Μόλις σας δει, το πρόσωπό του πιθανότατα θα φωτιστεί με ένα πλατύ χαμόγελο.

#3 Μεταξύ 12 και 24 μηνών, θα παρατηρήσετε εκρήξεις όταν φεύγετε ή όταν δεν του δίνετε εκείνο που θέλει

Το μωρό σας πλέον νιώθει αρκετά ασφαλές για να σας δείξει πότε είναι αναστατωμένο και αυτό είναι ένα καλό σημάδι οικειότητας και αγάπης.

#4 Από 24 έως 36 μηνών, θα τρέξει κατευθείαν στην αγκαλιά σας αν πέσει ή είναι λυπημένο

Το παιδί εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει πλήρως το νόημα της λέξης «σ’ αγαπώ», αλλά έτσι κι αλλιώς ενεργεί αυθόρμητα εκφράζοντάς το με τις αγκαλιές και τα φιλιά του.

#5 Κατά τη διάρκεια της σχολικής ηλικίας, κάνει ξεχωριστά πράγματα για εσάς

Μπορεί να σας προσφέρει ένα λουλούδι ή ένα χειροποίητο δωράκι.

#6 Ζητά την έγκρισή σας

Μεγαλώνοντας, το παιδί επιζητά την προσοχή σας, το «μπράβο» σας και μπορεί να προσπαθήσει επίσης να σας βοηθά σε ό,τι κάνετε.

#7 Σας λέει όλα του τα «μυστικά»

Μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο, το παιδί θα νιώθει πως θέλει να μοιραστεί τα μυστικά του μαζί σας όπως κάτι που συνέβη στο σχολείο.

Άλλωστε, είστε πια το πιο έμπιστά του άτομο. Εκείνο στο οποίο θα στραφεί τόσο για τις επιτυχίες όσο και για τις απογοητεύσεις του.