Η τήρηση μερικών απλών κανόνων στο λούσιμο μπορούν να προσφέρουν ζωντάνια στα μαλλιά μας σήμερα μα και σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό και η καλή ρουτίνα στο μπάνιο μας δεν πρέπει να υποτιμάται.

Ακολουθούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα λάθη που συχνά άθελά μας κάνουμε με αποτέλεσμα μια θαμπή και «κουρασμένη» εμφάνιση.

Διαβάστε επίσης: Δέρμα: Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης;

6 πράγματα που πρέπει να αλλάξετε στις συνήθειες περιποίησης και καθαρισμού των μαλλιών σας

#1 Δεν χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν

Υπάρχουν αμέτρητα είδη σαμπουάν στην αγορά, το καθένα με τα δικά του δραστικά συστατικά.

Αναρωτηθείτε: Έχετε λεπτή ή χοντρή τρίχα; Σγουρά, ίσια ή σπαστά μαλλιά; Μήπως προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, όπως η πιτυρίδα, σας ταλαιπωρούν;

Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας και προμηθευτείτε ένα καλό σαμπουάν, ικανό να καλύψει τις ατομικές σας ανάγκες.

#2 Λούζεστε με καυτό νερό

Μπορεί να είναι δελεαστικό, ειδικά το χειμώνα, αλλά πρέπει να αντισταθείτε στην επιθυμία να αυξήσετε τη θερμότητα όταν κάνετε μπάνιο.

Εάν μπορείτε να αντέξετε το κρύο νερό στο τέλος για να «κλειδώσουν» οι θύλακες της τρίχας, κάντε το. Διαφορετικά, διατηρείστε τη θερμοκρασία του νερού μέτρια καθόλη τη διάρκεια του μπάνιου σας.

#3 Βιάζεστε

Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο στα μαλλιά σας ώστε να κάνετε αρκετό αφρό και λίγο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και σαν αποτέλεσμα βοηθά στην ανάπτυξη και την καλή υγεία των μαλλιών μας.

#4 Χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο το ίδιο σαμπουάν

Ακριβώς όπως το δέρμα μας, οι ανάγκες των μαλλιών μας αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Συνήθως, χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση κατά τους χειμερινούς μήνες και λιγότερο συχνό λούσιμο.

Οι εναλλαγές σαμπουάν ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι μια απαραίτητη διαδικασία που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά όλο το χρόνο.

#5 Το παρακάνετε με το λούσιμο

Το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει φθορά στα μαλλιά. Να τα κάνει ξηρά και εύθραυστα και να οδηγήσει σε ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής.

Από την άλλη, αν δεν τα λούζετε τακτικά, το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής τείνει να συσσωρεύεται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει λιπαρότητα και να καταλήξει σε πιτυρίδα.

Ενώ δεν υπάρχει ένας καθολικός κανόνας για τη συχνότητα του λουσίματος, καλό θα ήταν να αφήνετε δύο με τρεις ημέρες μεταξύ των πλύσεων.

Συνήθως, τα σγουρά και τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται λούσιμο ανά ακόμα πιο αραιά χρονικά διαστήματα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν το κλίμα, τον τρόπο ζωής και τις καθημερινές σας συνήθειες.

#6 Κάνετε απότομες κινήσεις

Όταν τα μαλλιά είναι λουσμένα, είναι πιο εύθραυστα. Το έντονο βούρτσισμα ύστερα από το μπάνιο μπορεί επομένως να τα βλάψει.

Προετοιμάστε τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε, χτενίζοντάς τα απαλά, κάντε το μασάζ σας με απαλές κινήσεις κατά τη διάρκεια και στο τέλος εφαρμόστε προϊόντα που τα κάνουν λεία και απαλά.

Θυμηθείτε να μην τα τρίβετε με την πετσέτα προκειμένου να στεγνώσουν πιο γρήγορα και να κάνετε «διαλείμματα» από το πιστολάκι και άλλα θερμικά εργαλεία styling που μπορεί να χρησιμοποιείτε.