Αν θέλετε να ενθαρρύνετε το παιδί να πίνει περισσότερο νερό στην καθημερινότητά του αφήστε το να διαλλέξει το δικό του ποτήρι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα απλό μπουκάλι νερού ή το ποτήρι του με αυτοκόλλητα που θα γοητεύσουν το παιδί.

Διαβάστε επίσης: Παιδιά: Να τα αφήνουμε να παίζουν με το φαγητό τους;

Μία πολύ καλή συνήθεια και για εσάς αλλά και για εκείνο είναι να πίνει ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσει, μιας και έτσι θα μπορεί να ενυδατώσει τον οργανισμό του, καθώς καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας δεν έχει πιει νερό.

Επειδή τα παιδιά είναι εξαιρετικά ενεργητικά και λατρεύουν να τρέχουν και μπορεί να μην αντιληφθούν την αφυδάτωση ή ακόμα και την αίσθηση της δίψας είναι σημαντικό να προσέχετε για τυχόν συμπτώματα αφυδάτωσης

Να έχετε πάντα ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό μαζί σας για να το προσφέρετε στο παιδί όταν διψάσει. Εκτός αυτού, προσφέρετε νερό όταν παρατηρείτε ότι έχει ιδρώσει. Με την πάροδο του χρόνου, το παιδί θα συνδυάσει το νερό με τη δίψα και σταδιακά, θα πιει περισσότερο.

Δώστε γεύση στο νερό

Ποιος είπε ότι το νερό είναι άγευστο και βαρετό; Δώστε του γεύση, χρώμα και άρωμα φτιάχνοντας τα δικά σας παγάκια από φρέσκα ζουμερά φρούτα (ή τον χυμό τους) και από δροσιστικά λαχανικά.

Η διαδικασία είναι απλή:

Ξεκινήστε κόβοντας τα υλικά της επιλογής σας σε μικρά κομμάτια.

Στη συνέχεια, μοιράστε τα ομοιόμορφα στην παγοθήκη.

Ρίξτε νερό από πάνω, μέχρι να γεμίσει κάθε θέση.

Pro tip: Για να είναι τελείως διάφανα και καθαρά τα παγάκια, βράστε το νερό και αφήστε το να κρυώσει πριν το βάλετε στις θήκες ή, αν προτιμάτε, χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένο.

Καλύψτε τα με καπάκι και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Τέλος, βγάλτε τα από την κατάψυξη, ρίξτε τα παγάκια σε ένα ποτήρι με νερό και απολαύστε!

Δοκιμάστε τους παρακάτω συνδυασμούς:

Ρόδι

Το ρόδι ξεχωρίζει για το βαθύ κόκκινο χρώμα, την ιδιαίτερη γεύση αλλά και τα σπουδαία οφέλη του για την υγεία.

Eίναι ένα από τα πιο σημαντικά φυσικά όπλα κατά των ελεύθερων ριζών και των φλεγμονών.

Είναι, επίσης, πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (82/100 γρ.) και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (81%).

Αγγούρι, λάιμ και δυόσμος

Τα αγγούρια αποτελούνται κυρίως από νερό (95%) ενώ περιέχουν, επίσης, σημαντικούς ηλεκτρολύτες.

Το λάιμ έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει την καλή διάθεση, ενυδατώνει και, επιπλέον, διατηρεί το δέρμα υγιές και λαμπερό.

Αλλά και ο δυόσμος δεν είναι απλά διακοσμητικός.

Τα φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα του, τα αιθέρια έλαιά του και το άρωμά του βοηθούν στη χαλάρωση και τη μείωση του άγχους.

Λεμόνι και κράνμπερι

Πέρα από το κίτρινο χρώμα του που βελτιώνει τη διάθεση και την οξύτητά του που «ξυπνά» τους γευστικούς κάλυκες, το λεμόνι αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μετάλλων και πολλών θρεπτικών συστατικών.

Τα κράνμπερι ανήκουν στα φρούτα εκείνα με την υψηλότερη συγκέντρωση προανθοκυανιδινών, φυτικών ουσιών που σύμφωνα με μελέτες αποτρέπουν την προσκόλληση παθογόνων μικροοργανισμών στο ουροποιητικό.

Με αυτόν τον τρόπο, παρέχουν προστασία από ουρολοιμώξεις.

Πορτοκάλι και καρύδα

Το πορτοκάλι φημίζεται για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, όμως αυτό δεν είναι το μόνο όφελός του.

Στο αγαπημένο μας φρούτο υπάρχουν πάνω από 170 ουσίες με σημαντικές αντιοξειδωτικές δράσεις που προσφέρουν μέγιστη προστασία έναντι της υπέρμετρης παραγωγής των ελεύθερων ριζών.

Η καρύδα, εκτός από εξωτική και νόστιμη, είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας (MCT), τα οποία μεταφέρονται μέσω του πεπτικού συστήματος απευθείας στο αίμα και δίνουν στον εγκέφαλο άμεση ενέργεια.

Ακτινίδιο

«Άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη»…

Μπορεί τα πορτοκάλια να φημίζονται για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, αλλά τα ακτινίδια περιέχει διπλάσια ποσότητα.

Γεμάτα γεύση αλλά με μια οξύτητα που καθαρίζει τον ουρανίσκο, τα ακτινίδια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Κ και Ε, χαλκό, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο καθώς και φυτικές ίνες.

Ακόμα και τα μαύρα μικρά σπόρια τους είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά, που είναι πολύ σημαντικά για την καλή υγεία της καρδιάς.